Een mini hijskraan, oftewel een compactkraan, is je ideale machine om je te helpen met werk in kleine ruimtes. Een mini hijskraan zoals de hoeflon c10 of de hoeflon c6 kan je makkelijk inzetten bij werkzaamheden die moeten gebeuren op moeilijkere bereikbare plekken zoals binnen een parkeergarage, gebouw of luchthaven. Over het algemeen worden mini hijskranen met name gebruikt bij projecten met hijs, transport of montageklussen. Op het moment dat je een mini hijskraan wilt gebruiken dan is het vaak verstandig om er een te huren in plaats van er een te kopen. Zo weet je zeker dat je altijd het juiste materieel hebt voor de juiste klus.

De verschillende mini hijskranen om te huren

Je kan kiezen om je gehele project of klus uit te voeren met een hijskraan of met verschillende hijskranen. Er zijn verschillende soorten mini hijskranen waar je uit kan kiezen voor je project zoals een hoeflon c10, dit is een mini hijskraan met een hijshoogte van 21 meter en kan 4000 kilo tillen. Dan is er nog de hoeflon c6, deze minihijskraan is geschikt voor een hijshoogte van 17 meter en een maximum van 3000 kilo om te tillen. Als laatste is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de hoeflon c1, deze compact hijskraan kan hijsen tot een hoogte van 15 meter en tot een maximum van 550 kilo tillen. Zoals je ziet is er altijd wel een geschikte compact hijskraan te vinden voor je project. Of je nou een dakkapel wilt plaatsen of een jacuzzi, geen probleem. Als je vervoer nodig hebt om de mini hijskraan op locatie te krijgen dan het verhuurbedrijf je daar in de meeste gevallen mee helpen.

Het gebruik van een compacte hijskraan

Een mini kraan is snel wendbaar en makkelijk in gebruik voor iedereen. Je hoeft geen professional te zijn om ze te kunnen bedienen en je de bediening is makkelijk gemaakt door middel van een radiografische afstandsbediening. Je vindt op deze afstandsbedieningen alle informatie terug die je nodig hebt om de mini hijskraan veilig te kunnen besturen. Je ziet constant terug wat de hoogte is van de hijscapaciteit, het gewicht en nog veel meer gegevens die van belang kunnen zijn. Verkijk je trouwens niet op de hijscapaciteit die een mini kraan heeft! Ze kunnen een stuk meer aan dan je misschien zou verwachten. Daarnaast kunnen ze door hun smalle en compacte uiterlijk gemakkelijk door iedere door en de hijskracht is zo hoog dat je gemakkelijk zaken uit een nauwe ruimte kan tillen.