Rolluiken zijn er in erg veel soorten en maten, maar welke soorten zijn er allemaal en welke passen het beste bij mijn huis. Er zijn er veel vragen op het gebied van rolluiken, maar een ding is zeker, het is de beste zonwering op de markt. Het heeft niet alleen een functie om de zon tegen te houden maar ook nog andere functies. We gaan in deze blog uitleggen welke soorten rolluiken er zijn en wat voor functies ze hebben, zodat het makkelijker wordt om rolluiken te kopen.  

Welke soorten zijn er? 

Er zijn erg veel verschillende soorten rolluiken op de markt en er is daardoor erg veel keus. Het is lastig om uit al die verschillende soorten een goede keus te maken, daarom hebben we hieronder op een rijtje gezet welke soorten rolluiken het populairst zijn en welke functie ze hebben. 

  • De uitvalschermen, dat is een groot doek die je kan oprollen als je hem niet meer nodig hebt. Wat hier handig aan is is dat de rolluiken verder geen warme of zon doorlaten, waardoor je in de zomer energie kunt besparen omdat het niet warm wordt binnen in huis en dus ook geen airco nodig hebt.
  • Heroal rolluiken, dit zijn erg handige rolluiken. Ze zorgen er niet alleen voor dat er geen zon of warmte binnenkomt, ook zorgen ze voor veiligheid en privacy. Er kan namelijk minder makkelijk worden ingebroken. Doordat de heroal luiken erg goed dicht gaan en ook heel je raam afsluiten kun je er moeilijker inbreken en heb je geen last van pottenkijkers in je huis. 
  • Shutters worden tegenwoordig steeds populairder, ze zijn namelijk erg stijlvol en zien er erg klassiek uit. De shutters moeten zelf open en dicht gedaan worden. Bij de andere rolluiken verschilt dat.   

Welke is het beste? 

Welke de beste rolluiken zijn is een lastige vraag het ligt natuurlijk aan waarvoor je het wilt gebruiken en welke je mooi vind. Alle bovenstaande rolluiken hebben voordelen, daarom is het belangrijk om goed te kijken naar wat je wilt. Wil je bijvoorbeeld meer privacy en veiligheid dan zijn de heroal rolluiken een goede optie. Maar als je voor iets moois en stijlvolle wilt gaan zijn de shutters een goede optie. 

Conclusie 

Wil je rolluiken kopen, dan is het goed om van te voren te bedenken waardoor je de rolluiken wilt kopen. Er zijn veel verschillende soorten en het is daarom ook handig om te kijken welke er bij je huis passen en welke je mooi vindt. Ook zijn er verschillende opties voor een automatisch rolluik of een die je zelf open en dicht moet doen.