Tennisbanen, hockeyvelden, voetbalvelden, rugbyvelden of softbalvelden. Hoewel hele verschillende sporten met andere regels, toch hebben al deze velden iets gemeen. Strepen! Je kan geen sport goed spelen zonder duidelijke belijning op je veld. Om die reden is het van groot belang dat de belijning op je sportvelden van goede kwaliteit is. Je wilt uiteraard niet dat de belijning na één regenbui alweer verdwijnt. Hier geven we je informatie over belijningsmachines die je kan gebruiken om jouw sportveld klaar te maken voor het volgende seizoen!

Verschillende soorten belijningsmachines

Voor haast elke sport op een sportveld is een bepaalde vorm van belijning nodig. Vaak wordt de belijning tijdens de zomer- en/of winterbreak bijgewerkt of helemaal opnieuw aangebracht. Zoals met vrijwel elke machine, bestaan er veel verschillende soorten belijningsmachines. In allerlei soorten en maten. Goedkoop en duur. Zo bestaan er machines voor natuurgras en ook machines voor harde ondergronden. Sommige kunnen zelfs allebei aan! Traditionele belijningsmachines moeten met de hand aangeduwd worden. Dat is onderhand wel ietwat ouderwets. Tegenwoordig wordt het merendeel van de machines aangedreven door een benzine- of elektrische motor. Er zijn vandaag de dag heel veel geavanceerde mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan zelfrijdende, geautomatiseerde machines. Enkele varianten bevatten een GPS systeem. Je kunt dan simpelweg instellen waar de belijning moet komen en voilà… het apparaat gaat aan de slag en jij kunt vanaf de zijlijn rustig toekijken. Super comfortabel!  

Welke belijningsmachine heb je nodig?

Welke belijningsmachine voor jou het beste is, hangt uiteraard af van een aantal zaken. Zo is het verstandig om van tevoren je budget te bepalen. Voor een kleine sportvereniging is het gebruik van een simpele machine meer dan voldoende. Je kunt er zelf eentje aanschaffen of een professional inhuren om de belijning voor je aan te brengen. Heb je een groter veld waar vaak serieuze wedstrijden op worden gespeeld? Dan is het de moeite waard om een geavanceerde belijningsmachine aan te schaffen.    Heb je belijning nodig voor een veld binnen of buiten? Ook dat kan meespelen in het besluiten welke machine het beste is voor je. Zo zal je voor sportvelden het beste een belijningsmachine kunnen gebruiken met een elektrische motor. Deze machines zijn stiller en je hebt geen last van gezondheidsrisico’s die je bij een benzinemotor zou hebben. De machines aangedreven door een benzinemotor zijn meer geschikt voor buiten. Afhankelijk van de sport, is er ook de mogelijkheid om verschillende soorten belijning aan te brengen. Denk aan een enkele lijn, een dubbele lijn, gestreepte lijn en ga zo maar door. De belijning kan bovendien in verschillende kleuren worden aangebracht. Gaat er toch iets mis of wil je om wat voor reden dan ook de lijnen laten verwijderen? Dan is er goed nieuws. Er bestaan namelijk ook machines die de strepen weer kunnen weghalen. We hopen dat deze blog je helpt in het vinden van de juiste belijningsmachine voor jouw sportveld. Twijfel je nog steeds? Ga dan op zoek naar een leverancier van belijningsmachines. Zij kunnen je precies vertellen welke machines het beste past bij jouw sport, budget en wensen.